6 εύκολοι τρόποι να προστατέψεις το περιβάλλον

Είναι γεγονός πως όλο και περισσότεροι άνθρωποι με την πάροδο του χρόνου αντιλαμβάνονται τη βαρύτητα που έχει η προστασία του περιβάλλοντος! Αν και εσύ θέλεις να μάθεις πώς να ζεις οικολογικά, σου έχουμε 6 εύκολους τρόπους για να το κάνεις, με τη βοήθεια βέβαια, διάφορων αξιόπιστων προϊόντων από τα Superhome Centre!

Χρησιμοποίησε σακούλια ανακύκλωσης

Ένας εύκολος τρόπος να μειώσεις τα απόβλητα στο περιβάλλον είναι να διαχωρίζεις τα σκουπίδια σου σε ανακυκλώσιμα και μη ανακυκλώσιμα. Ανάλογα με το είδος τους – χαρτί ή πλαστικό – απλά τοποθετείς τα ανακυκλώσιμα υλικά μέσα στα αντίστοιχα σακούλια ανακύκλωσης, πετάς τα γεμάτα σακούλια μέσα στους ειδικούς κάδους που θα βρεις στη γειτονιά σου και καθάρισες!

Βάλε στη ζωή σου τους κάδους ανακύκλωσης

Μια ακόμη πιο λειτουργική λύση για να κάνεις την ανακύκλωση συνήθεια, είναι οι πρακτικοί, χρωματιστοί κάδοι ανακύκλωσης! Ανακύκλωσε πλαστικό, γυαλί και χαρτί που χρησιμοποιείς καθημερινά στο σπίτι σου, εύκολα και τακτοποιημένα, σε ανθεκτικούς κάδους που θα σε βοηθήσουν να οργανωθείς σωστά και περιβαλλοντικά

Κομποστοποίησε στο σπίτι

Εσύ ήξερες πως το 35% των οικιακών απορριμμάτων μπορεί να κοσμοστοποιηθεί; Για όσους λοιπόν δεν γνωρίζουν τη συγκεκριμένη ορολογία, κομποστοποίηση είναι η διαδικασία όπου τα σκουπίδια μας μετατρέπονται σε πλούσιο φυσικό λίπασμα. Μπορείς να προμηθευτείς ειδικούς κάδους κοσμποστοποίησης φτιάχνοντας μόνος σου λίπασμα, χρησιμοποιώντας το για τον κήπο ή τις γλάστρες σου. Έτσι πετυχαίνεις 2 σε 1, προστασία του περιβάλλοντος και ποιοτική φροντίδα του κήπου σου!

Επίλεξε δοχεία τροφίμων

Καθημερινά, χιλιάδες τόνοι πλαστικού καταλήγουν σε θάλασσες και σκουπιδότοπους! Ένας εύκολος τρόπος να μειώσουμε τα απόβλητα στο περιβάλλον είναι να χρησιμοποιούμε δοχεία τροφίμων αντί για μεμβράνες, αποθηκεύοντας το περισσευούμενο φαγητό, υγιεινά και οργανωμένα, χωρίς να σπαταλάμε πλαστικό ή να τα πετάμε στα σκουπίδια.

Προτίμησε επαναχρησιμοποιήσιμα μπουκάλια νερού

Ήξερες πως οι πλαστικές μπουκάλες δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν πολλές φορές; Ο λόγος είναι ότι το πλαστικό της μπουκάλας συσσωρεύει βακτήρια, ειδικά αν εκτεθεί για αρκετές ώρες στον ήλιο. Αντικαθιστώντας τα πλαστικά μπουκάλια νερού με επαναχρησιμοποιήσιμα παγούρια μειώνεις τον αριθμό αποβλήτων σε μεγάλο βαθμό. Αν θα πας στο γυμναστήριο, στη παραλία ή ακόμα και στο γραφείο, πάρε μαζί σου το δικό σου παγούρι ή θέρμο, ξαναγέμισέ το όποτε θες, διατήρησε το νερό σου κρύο (ή τον καφέ σου ζεστό) και βάλε το δικό σου λιθαράκι στη μείωση του πλαστικού μιας ή περιορισμένης χρήσης.

Για ακόμη περισσότερες ιδέες που θα σε βοηθήσουν να αναπτύξεις τις καθημερινές περιβαλλοντικές σου συνήθειες… μην ψάχνεις αλλού! Απλά επισκέψου ένα κατάστημα Superhome Centre και ζήτησε από τους ειδικούς μας, συμβουλές και εισηγήσεις που ταιριάζουν στο δικό σου τρόπο ζωής.

<