Back to School με άνεση και δημιουργικότητα

4 σούπερ tips οργάνωσης του χώρου των παιδιών σας για αποτελεσματικό διάβασμα

Σιγά σιγά, μπαίνουμε ξανά στους ρυθμούς της καθημερινότητάς μας και ενώ εμείς πάμε πίσω στο γραφείο, τα παιδιά κάνουν τη μεγάλη επιστροφή στο σχολείο και το διάβασμα. Για να τους βοηθήσουμε να είναι πάντα στα καλύτερά τους, ήρθε η ώρα να βάλουμε αρκετή φαντασία και να αφιερώσουμε λίγο από το χρόνο μας, για να οργανώσουμε πρακτικά και ευφάνταστα το χώρο τους, ούτως ώστε να εμπνέει ελευθερία, άνεση… αλλά και πολύτιμη συγκέντρωση και παραγωγικότητα.

1. Το γραφείο και η καρέκλα είναι το Α + το Ω

Αν θέλετε το παιδί σας να νιώσει άνετα όταν διαβάζει, πρέπει να αγαπήσει το γραφείο του! Κάθε παιδί έχει το δικό του τρόπο μελέτης, αλλά και το δικό του στιλ. Επιλέξετε έξυπνο και πρακτικό σχεδιασμό, στο σωστό ύψος, μέγεθος και χρώμα που θα το κάνουν να το αισθάνεται απόλυτα «δικό του»!

Το ίδιο ισχύει και για τη καρέκλα γραφείου, η οποία πρέπει να βοηθά για την τήρηση της σωστής στάσης του κάθε παιδιού, γιατί κακά τα ψέματα… περνούν ήδη αρκετές ώρες καθισμένοι στο σχολείο, άρα στο σπίτι, καλά είναι, να νιώθουν ακόμη πιο άνετοι. 

2. Γωνιά ανάγνωσης αλά… ινδιάνικα!

Δώστε μια ξεχωριστή πινελιά στο χώρο σας, με απλές εξωτικές νότες εμπνευσμένες από τη Νότια Αμερική. Επιλέξτε ινδιάνικη σκηνή, που φωτίζεται τέλεια και δημιουργεί ξεχωριστή γωνίτσα στο παιδικό δωμάτιο, ένα χρωματιστό χνουδωτό χαλί ή παιδικό δάπεδο παζλ soft foam για να απλώνει και να αράζει για ατελείωτες ώρες… σε ένα απαλό πάτωμα με fluffy μαξιλαράκια. Επίσης, ένα σούπερ αναπαυτικό πουφ ή άλλα χαριτωμένα και ανθεκτικά παιδικά έπιπλα είναι ότι πρέπει για να καθίσει κάπου με φιλαράκια, ενώ κάνουν ομαδική εργασία ή άλλες δραστηριότητες.

3. Ένα επιπλέον “mini” γραφείο, δεν έβλαψε ποτέ κανέναν!

Κανένα παιδί δεν είναι ίδιο! Μπορεί να φτιάξετε ένα υπέροχο look and feel στο δωμάτιό του και αυτό να προτιμά να διαβάζει στον πάγκο της κουζίνας ή στο καθιστικό. Μην το ψάχνετε. Απλά προσαρμοστείτε! Χρησιμοποιήστε το χώρο που επιλέγει να διαβάζει προς όφελός του και φτιάξτε εκεί ένα “mini” γραφείο δημιουργώντας μια όμορφη γωνίτσα με μικρό τραπεζάκι και μια-δυο ξύλινες καρεκλίτσες. Κρεμάστε και ένα πίνακα με μαρκαδοράκια στον τοίχο ή χρωματίστε ένα μέρος με εφέ μαυροπίνακα και… μόλις φτιάξατε ένα μικρό, εναλλακτικό χώρο μελέτης. 

4. «Αγάπα, παιδί μου, το βιβλίο»

Ένα από τα μεγαλύτερα μαθήματα που μπορούμε να διδάξουμε στα παιδιά μας, είναι η αγάπη για τα βιβλία. Αλλά για να τα αγαπήσουν, πρέπει να μάθουν πρώτα να τα τακτοποιούν. Γι’ αυτό μια βιβλιοθήκη στο παιδικό δωμάτιο, είναι πάντα καλή ιδέα. Άλλωστε, αν περιμένετε λίγες βδομάδες μετά την αρχή της σχολικής χρονιάς, θα το καταλάβετε και εσείς, αφού το γραφείο του θα αρχίσει ήδη να πλημμυρίζει από βιβλία, τετράδια και σημειώσεις! Μια τέτοια κατάσταση κάνει τη μελέτη ακόμη πιο δύσκολη. Βάλτε τάξη και αφήστε στα παιδιά αρκετό χώρο μακριά από αντιπερισπασμούς και ακαταστασίες που σίγουρα αποσπούν τη προσοχή. 

*Extra tip: Χωρίστε τα ράφια σε θεματικές των μαθημάτων τους με χρωματιστές καρτελίτσες!

<