Γιορτινό Τραπέζι

Το τέλειο γιορτινό τραπέζι… είναι στα χέρια σου!

Η καλή νοικοκυρά (και ο καλός νοικοκύρης) πριν πεινάσει μαγειρεύει. Και αν θέλει να στρώσει το τέλειο χριστουγεννιάτικο τραπέζι, πριν μαγειρέψει… οργανώνεται! Γι’ αυτό ετοιμάσαμε μερικά τιπς που θα σε βοηθήσουν να εντυπωσιάσεις χωρίς να εξαντληθείς και να χαρείς τη μεγάλη μέρα, σε όλο της το μεγαλείο!

Σχεδίασε το μενού σου

Ακόμη κι αν έχεις ετοιμάσεις πάμπολλες φορές το ετήσιο γιορτινό τραπέζι, φρόντισε να ξέρεις ακριβώς τι θέλεις να σερβίρεις αρκετές μέρες πριν τα Χριστούγεννα για να έχεις χρόνο να ψωνίσεις όλα τα απαραίτητα, χωρίς σύγχυση και ατελείωτες ουρές.

Προετοίμασε την κουζίνα (και όχι μόνο) για μεγαλουργίες

Τώρα που ξέρεις τι θα μαγειρέψεις, ήρθε η ώρα να κάνεις μια πρώτη εκτίμηση, σχετικά με το «μαστερσεφικό» επίπεδο της κουζίνας σου. Έχεις όλα τα μαγειρικά σκεύη που χρειάζεσαι; Tο σωστό ταψί για την γαλοπούλα; Κεραμικές γάστρες για μυρωδάτο σιγοψημένο αρνάκι; Ανθεκτικά γυάλινα σκεύη φούρνου για το παστίτσιο;  Τελικά… θα ανάψεις κάρβουνα; Και αν ναι, έχεις ψησταριά ή bbq με τα όλα της, που θα ανταποκριθεί στις υπερύψηλες απαιτήσεις τις ημέρας;

Εξοπλίσου και αύξησε τις επιδόσεις σου

Οι καλές δουλειές θέλουν καλούς… συμμάχους. Όσο ταλέντο κι αν έχεις, θα κάνεις περισσότερα, καλύτερα και ταχύτερα όταν η κουζίνα είναι εξοπλισμένη σωστά. Βάλε τάξη με έξυπνες συσκευές μαγειρικής, όπως ένα φουρνάκι αλογόνου, βραστήρα ρυζιού, φριτέζα, ατμομάγειρα ή και ηλεκτρική γριλιέρα. Απλά να θυμάσαι… οι ποιοτικές συσκευές είναι οι μάγειροι και εσύ… executive σεφ. Αν θες, όμως, να απογειώσεις τις δυνατότητές σου, θα χρειαστείς σύγχρονες χύτρες ταχύτητας κι αν θες να προσθέσεις μια νότα… διασκέδασης, πάρε και μικροσυσκευές που θα απολαύσεις ολόχρονα, όπως μια μηχανή ποπκόρν, μια κρεπιέρα, ένα σετ fondue ή ένα λαχταριστό σιντριβάνι σοκολάτας.

Η παρουσίαση είναι το παν

Δώσε σημασία και πώς θα δείχνει το φαγητό σας στο τραπέζι. Υπάρχει λόγος που λένε πως πρώτα χορταίνει το μάτι και μετά γεμίζει το στομάχι! Έλεγξε και μέτρησε τα πιατικά σου. Θα χρειαστείς όλα τα κατάλληλα είδη σερβιρίσματος, κατά προτίμηση σε ομοιόμορφα σετ, καθώς και ποιοτικά μαχαιροπήρουνα  και ποτήρια.
Φρόντισε επίσης να έχεις ό,τι χρειάζεσαι για να στολίσεις το ίδιο το τραπέζι, όπως γιορτινά λουλούδια, τραπεζομάντηλα και χαριτωμένα καλύμματα καρέκλας.

Τώρα αρχίζει το γλέντι

Με λίγο προγραμματισμό, οργάνωση και σωστά, προσιτά προϊόντα στο χέρι, μπορείς και εσύ να χαλαρώσεις και να απολαύσεις τη μεγάλη μέρα. Το μόνο που μένει… είναι  ένα ηλεκτρικό μαχαίρι για να κόψεις τη γαλοπούλα!
Καλές (και νόστιμες) δημιουργίες και καλές γιορτές!

<