ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΟΥ ΦΟΙΤΗΤΟΣΠΙΤΟ… ΜΕ ΤΟ ΔΕΞΙ!

Ποιες είναι οι πιο MUST αγορές για το πρώτο σου σπίτι.

Περίμενες πως και πως να ζήσεις στο δικό σου σπίτι και να βιώσεις την απόλυτη «φοιτητική ζωή»! Τώρα που ήρθε επιτέλους η ώρα, ετοιμάσου να φτιάξεις το χώρο σου, όπως ακριβώς τον ονειρεύτηκες, με έξυπνες αγορές και σωστή οργάνωση που θα σε βοηθήσουν να απολαύσεις το πρώτο σου σπίτι στο max και να υποδεχτείς φίλους υπερήφανα και ξέγνοιαστα. Διάβασε τα πιο κάτω τιπς και εισηγήσεις… και έφυγες για Superhome Center!

Εξάλλου, πού αλλού μπορείς να βρεις μαζεμένα όλα όσα θα χρειαστείς;

Τα απολύτως απαραίτητα

Επίλεξε τις οικιακές συσκευές που θα χρειαστείς άμεσα, πριν κάνεις οποιοδήποτε άλλο βήμα! Φρόντισε να σκεφτείς καλά τις ανάγκες σου και πάρε όλα τα απαραίτητα πρώτα, όπως:  ψυγείο, φούρνο αλογόνου, φούρνο μικροκυμάτων, πλυντήριο, ηλεκτρική σκούπα αλλά και τις πιο βασικές μικροσυσκευές όπως βραστήρα και τοστιέρα… που μάλλον θα γίνουν οι καλύτεροι σου φίλοι.

Σαλόνι - σαλονάκι μου! Ο χώρος που εσύ και η παρέα σου θα αράζετε με τις ώρες, σχολιάζοντας τη μέρα σας, παρτάροντας, βλέποντας ταινίες και συζητώντας την επόμενη εργασία. Όλες αυτές οι στιγμές θα αποτυπωθούν στο μυαλό σου με φόντο αυτόν τον χώρο, γι’ αυτό φρόντισε να είναι όλα πιο άνετα από κάθε άλλο δωμάτιο του σπιτιού! Aυτό το πετυχαίνεις πανεύκολα με έναν γωνιακό καναπέ για να τους χωράει όλους (πάντα στον χρωματισμό που εξιτάρει εσένα), ένα τραπεζάκι στα μέτρα σου, και μια τηλεόραση με το stand της, στις διαστάσεις που γουστάρεις!
Απλά, λιτά και απέριττα! Εξάλλου, τα πολλά θέλουν και πολλή χρόνο για καθάρισμα, κάτι που σαν φοιτητής… μάλλον δεν θα έχεις.

Πέρα από το σαλόνι αρκετές ώρες  θα περνάς και στο προσωπικό σου χώρο μελέτης.  Μην ξεχνάς να διαμορφώσεις και το χώρο σου αυτό , διαλέγοντας ένα γραφείο στις δικές σου προτιμήσεις, συνοδευμένο από μία αναπαυτική καρέκλα! Προσάρμοσέ ράφια στους τοίχους για τα βιβλία (που θα είναι πολλά) ή πάρε μια βιβλιοθήκη για να ολοκληρώσεις την φοιτητική εικόνα…και ετοιμάσου για τα καλύτερα χρόνια της ζωής σου!

Χρόνια τώρα ονειρεύεσαι το υπνοδωμάτιο που θέλεις να έχεις στο πρώτο του σπίτι,!! Πάρε μονό ή διπλό κρεβάτι (γιατί επιτέλους θέλεις ποιοτικό ύπνο), ένα minimal κομοδίνο, στρώμα που θα σε εξυπηρετεί και ένα ΣΟΥΠΕΡ αναπαυτικό μαξιλάρι.
(ΕΞΤΡΑ ΤΙΠ): Αν θέλεις να δώσεις μια luxury αίσθηση στο χώρο, πρόσθεσε 2-3 μοντέρνα διακοσμητικά μαξιλάρια, φωτογραφίες σε κορνίζα με τους κολλητούς και την οικογένεια σου και ραφάκια στους τοίχους για να έχεις πάντα κοντά σου, τα αγαπημένα σου αντικείμενα!


Το μπάνιο πρακτικά είναι ο δεύτερος αν όχι και ο πρώτος χώρος που πρέπει να είναι έτοιμος αλλά και τακτοποιημένος, από νωρίς! Η επιλογή στα είδη μπάνιου είναι εύκολη υπόθεση, καθώς το μόνο που έχεις να διαλέξεις είναι μια fancy κουρτίνα μπάνιου που θα γίνει η «attraction» του χώρου, ένα χαλάκι τέρμα απορροφητικό αν δεν θέλεις να μαζεύεις μέρα νύχτα το νερό από το πάτωμα, 2-3 σετ πετσέτες για ευνόητους λόγους, καθρέφτη μπάνιου και ένα στιλάτο ντουλαπάκι μπάνιου για να βάζεις όλα τα απαραίτητα μέσα, όμορφά και περιποιημένα!

Βάλε τη δική σου πινελιά

Για να νιώσεις πραγματικά… σαν στο σπίτι σου, βάλε τις δικές σου πινελιές όπου μπορείς:

  • Χρωμάτισε τοίχους και έπιπλα, χρησιμοποιώντας συνδυασμούς που σε εκφράζουν.
  • Επίλεξε πίνακες, καμβάδες και αφίσες που ταιριάζουν στην προσωπικότητά σου.
  • Αν έχεις μικρό χώρο, τοποθέτησε καθρέφτη στον τοίχο για να δώσεις μια πιο «ανοιχτή» αίσθηση (και να ελέγχεις και το outfit πριν να την κάνεις).
  • Η έξυπνη αποθήκευση είναι το μυστικό σε ένα τακτοποιημένο σπίτι. Χρησιμοποίησε κουτιά αποθήκευσης για τα πάντα όλα και ξέγνοιασε μια και καλή. 
  • Είναι σημαντικό να σκεφτείς τις καθημερινές σου ανάγκες αλλά και το δικό σου προσωπικό στιλ, για να συνθέσεις το χώρο σου σωστά. Ανοιχτό layout στο σαλόνι για την παρέα, κλειστό cozy χώρο για διάβασμα και έξυπνοι συνδυασμοί χρωμάτων σε αξεσουάρ και υφάσματα, που θα αναδείξουν πιο όμορφα.. το τελικό look and feel.

Καλή σου αρχή λοιπόν και πάντα… με το δεξί!

<