Φτιάξε το δικό σου «Έξυπνο Σπίτι»

Όσο πιο γρήγοροι γίνονται οι ρυθμοί της ζωής μας, τόσο περισσότερο έχουμε ανάγκη να διαχειριζόμαστε πιο έξυπνα τον χρόνο μας. Και κάπου εδώ εμφανίζονται οι τεχνολογίες που συσχετίζονται με τη σύνδεση στο διαδίκτυο και ένα πιο ψηφιακό τρόπο ζωής. Κάναμε στροφή στις ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές, ψωνίζουμε online και τώρα… μπορούμε να ρυθμίζουμε σχεδόν όλες τις λειτουργίες του σπιτιού με το πάτημα ενός κουμπιού, απ’ όπου κι αν είμαστε, με «έξυπνες» συσκευές.

«Έξυπνο σπίτι» ονομάζεται οποιαδήποτε οικία που σου δίνει τον έλεγχο ρύθμισης ψηφιακά, με τη βοήθεια συστημάτων και έξυπνων προσθηκών που σταδιακά καθιστούν τον χώρο όλο και πιο «smart». Μέσα από αυτές τις τεχνολογίες οι καθημερινές λειτουργίες του σπιτιού όπως ο φωτισμός, η μουσική το ζέσταμα του νερού, η μουσική και άλλα πολλά, εκτελούνται διαδικτυακά, ακόμα κι από μακριά, χρησιμοποιώντας το κινητό ως τηλεχειριστήριο!

Άρχισε από τα βασικά:

Οι έξυπνοι διακόπτες παρέχουν την τέλεια λύση για ασύρματο έλεγχο μέσω εφαρμογής και βοηθούν στην απλοποίηση της ζωής σου. Μέσα από αυτά, μπορείς να ρυθμίσεις όλα τα ψηφιακά σου προϊόντα, τα φώτα, συσκευές κουζίνας, ηλεκτρονικά συστήματα σκίασης κλπ.

Με τον ίδιο τρόπο οι έξυπνες πρίζες σου δίνουν την δυνατότητα να ενεργοποιήσεις ή να απενεργοποιήσεις τις συσκευές σου, να προγραμματίσεις τις ώρες χρήσης και να ελέγξεις την κατανάλωση του ρεύματος.

Η έξυπνη τεχνολογία χρησιμοποιείται και στα συστήματα παρακολούθησης, σε smart κάμερες ασφάλειας που σε βοηθούν να προστατεύσεις τον εξωτερικό και εσωτερικό σου χώρο με wifi κάμερα και ανιχνευτή, ειδοποιώντας για οποιαδήποτε ύποπτη κίνηση, 24 ώρες το 24ωρο, ακόμα κι όταν λείπεις διακοπές. 

Επίσης, μπορείς να αυτοματοποιήσεις τον φωτισμό του σπιτιού και να ελέγξεις όλα τα φώτα χωρίς καν να σηκωθείς από τον καναπέ! Με σύστημα έξυπνου φωτισμού, σβήνεις φώτα που έχουν μείνει ανάμενα κατά λάθος ενώ βρίσκεσαι σε άλλο χώρο (ή χώρα), μειώνεις την κατανάλωση ρεύματος και προγραμματίζεις να σβήνουν αυτόματα τα φώτα όταν δεν βρίσκεται κανείς στο δωμάτιο.

Κάνε τον smart έλεγχο του σπιτιού σου, τρόπο ζωής, χρησιμοποιώντας την επαναστατική αυτή τεχνολογία ακόμη και στα ηχεία ή και στο ξυπνητήρι σου με ενσωματωμένη σύνδεση στο Google.

Δημιούργησε το δικό σου ‘Smart Home’ βήμα-βήμα, με έξυπνες λύσεις από τα καταστήματα Superhome Center και ρώτα τους ειδικούς μας για οποιεσδήποτε άλλες συμβουλές ή εισηγήσεις μπορεί να χρειαστείς!

 

<